ЦРТМРТ - Моторозирано чекорно цртање - Микроконтролери и кокосовки - Part 2

Тоа што почнавме минатиот пат, редно е да го продолжиме. Фау и останатите го направија механичкиот дел, скелетот на плотерот, ги наместија осовините кои ќе ја движат главата, сега треба да ги поврземе со степерите (кои треба да ги вртиме со микроконтролер.)

Значи, утре вечер:

* Поврзување на механиката и електрониката
* Основно контролирање на X и Y моторчињата

И, се разбира, кокосовки. :-) Ај чао.

Четврток (17.03) вечер од 20:00ч.PS: многу информативно видео кое објаснува како да работат (и како да контролираш) степери.


Edit: getting there! https://twitter.com/2cmk/status/710622055633461248

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.