Славиме 9 години постоење на КИКА!

Оваа сабота (20.10.2018, 19:00ч) славиме девет години постоење на хаклабот!

Тоа значи, девет години дружба, компјутери, микроконтролери, сервери, процесори, дискови, фронт-енд, бек-енд, мрежи, дизајни, вака треба - така треба, јас сум во право - ти си во право, смеење, тролање, тропање, пиво, брза храна, здрава храна (ок не :D), курсеви, предавања, средби, GNU/Linux install маратони, девопс, сподели кино, сподели знаење, право, закони,  сменети две локации, ДА ЖИВЕЕ КИКА 3.0 и уште нешто што сега не ми текнува. :)

Па, затоа, во сабота ве покануваме на музика, денс, пица и торта. Слободно донесете си тоа што сакате за пиење.

Се гледаме во сабота. :)
ват д'хак?

Хаклабот КИКА е место за споделување и стекнување знаење, место каде се собираат луѓе заинтересирани за технологија, слободен софтвер и слободна култура. Секој може да изработува најразлични проекти сам, или заедно со некој од присутните. Хаклаби има секаде во светот КИКА е еден од нив. Продолжи со читање...

Приклучи се!

Хаклабот е јавен и отворен простор и е добредојден секој кој сака да се приклучи во тековните активности или да предложи нови. Едноставно дојди во некој од редовните термини.

На интернет може да се приклучиш на IRC каналот #lugola, на поштенската листа или на wiki-то за слободен софтвер.

Каде?