ЦРТМРТ - Моторозирано чекорно цртање - Микроконтролери и кокосовки

Вечер во 20ч. продолжуваме со четврточните хардверски подвизи. На репертоарот:


  • Кокосовки 
  • ARM Cortex платформа 
  • Source code напишан во C 
  • Step моторчиња 
  • Plan to take over the world 


Идејата е да направиме некаков плотер што (многу бавно) ќе го црта графикот на присутни во хаклаб. Ќе почнеме барем, па ќе видиме до каде ќе стигнеме.

EDIT: еве до кај стигнавме. Повеќе слики тука: http://imgur.com/a/WaqGn


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.