Кокосовки на панорамско тркало - микроконтролери и чекорен мотор // 25.02.2016

Трет четврток по ред, ќе се зезаме со ниска струја, микроконтролери, програмирање во C и ќе јадеме благо. Минатиот пат поврзавме 4 LED-ици и ги вклучувавме/исклучувавме. Денеска ќе правиме *нешто* со чекорен мотор (stepper). Панорамско тркало?

Се гледаме вечер од 19:00ч. во КИКА.
EDIT: Еве, стварно правиме ствари: https://twitter.com/2cmk/status/702976203418808320

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.