Сподели знаење - 6.април.2013 во Хаклаб од 14 часот

И оваа како и претходните 217 саботи од 2006 година во Хаклаб од 14 часот „Сподели знаење“. Не заборавај да дојдеш!

Хаклабот КИКА е место за споделување и стекнување знаење, место каде се собираат луѓе заинтересирани за технологија, компјутери, машини, електроника, слободен софтвер, слободна култура. Хаклабот служи како отворен простор каде заинтересираните можат да изработуваат најразлични проекти, заеднички или индивидуални. Хаклаби има секаде во светот КИКА е еден од нив.

Offline локацијата на Хаклабот е на ул. „Васил Стефановски“ бр.8/1 во центарот на скопје близу до поликлиниката Идадија. Погледни ја мапата со локацијата за подетално да се снајдеш.

Online локацијата e IRC каналот #lugola, на поштенската листа или на wiki-то за слободен софтвер.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.