Сподели знаење сабота, 19 јануари од 14 часот

Оваа сабота на Сподели знаење од 14 часот до доцна во ноќта:
  •  Ќе одржиме работилница за приватност и анонимност на локална мрежа и на Интернет. Ќе зборуваме за каков отисок оставаш кога сурфаш, како да го минимизираш тоа, ќе конфигурираме Tor
  • Ќе правиме тест миграција на Drupal и Mediawiki инстанци од Apache+mod_php на nginx + uwsgi на Debian stable.
  • Од 18 часот ќе пробаме да направиме заеднички Меморијален Хакатонот во чест на Арон Шварц со блиските Хаклаби од Белград, Загреб и Љубљана. Листа на идеа на Piratepad.

Не заборавај да дојдеш.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.