Сподели Кино: Shenzhen: The Silicon Valley of Hardware // 07.08 Вторник, 19:00

(Вторник, 19:00, КИКА)

Документарец за паралелниот свет од кој ни доаѓаат електронските уреди и пиратските брендови.

山寨 или Shanzai е култура која ги предизвикува и дебатира концептите на патентирање, произведување и иновирање и активно се исмејува со работи во кои е вложено многу време и ресурси.

Провокативна револуција или кражба?
You decide.
( За тие што не можат да дојдат, документарецот е достапен бесплатно на https://www.youtube.com/watch?v=SGJ5cZnoodY )

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.