SysAdmin средба #11, четврток, 25-ти мај 2017, 19:00ч.

Уште една SysAdmin средба во КИКА. Овој четврток Панче Рибарски ќе покаже сценарио за микросервиси со помош на Netflix OSS и Spring. Ќе демонстрираме комплетна микросервис архитектура со помош на Docker swarm и Docker compose. Како и секогаш, на лице место ќе се отворат уште неколку интересни теми и новости. Елајте си у хаклаб да чуете што, како и зошто.

Се гледаме:
- (време) во четврток, 25-ми мај 2017, во 19:00ч.
- (место) во Хаклаб КИКА

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.