SysAdmin средба #10, четврток, 27-ми април 2017, 19:00ч.

Овој четврток, вo КИКА повторно SysAdmin средба. Студентите од ФИНКИ, Атанас Костовски и Сашо Најдов ќе ни презентираат вовед во Ansible (https://www.ansible.com/). Додека Диме Тодоров, систем администратор во Fx3x, ќе ни покаже на истата тема како направил Automated Ansible Nvidia driver install под Linux.

Ansible е алатка која се користи за автоматизација на IT инфраструктура. Елајте си у хаклаб да чуете што, како и зошто.

Се гледаме:
- (време) во четврток, 27-ми април 2017, во 19:00ч.
- (место) во Хаклаб КИКА

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.