GNU/Linux прва помош // понеделник 24-ти април (18:00ч)

Во понеделник (24.04.2017, 18:00ч) ќе ги воскреснеме GNU и пингвинчето Tux во хаклаб и ќе им помогнеме на корисниците на слободен софтвер (GNU/Linux, Android, OpenWRT) да се снајдат со почетнички проблеми, инсталации, команди итн.

Исто ќе имаме некој мал hardware hacking чисто онака да видиме до кај сме со кондиција за  лемење (да не го разочараме @Aleks). :)

Се глеаме во КИКА!


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.