Програмски јазици: Elixir // четврток, 13-ти април

Овој четврток (утре) у хаклаб ќе се дешава „Програмски јазици“ (и надежно секој четврток понатака) после некое време пауза.

Ќе учиме да куцаме Еликсир, функционален јазик кој е прилично нов (некаде 2010/11 година) и е базиран на Ерланг! Или шо би се рекло "Either you learn Erlang, or you learn Erland and Elixir!"

Ќе пробаме да направиме нешто повеќе од фибоначи. :)

Се глеаме у КИКА, четврток во 19:00ч.1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.