SysAdmin средба #6, четврток, 27 октомври 2016, 19ч.


Здраво,

Уште една SysAdmin средба. Го фаќаме последниот четврток месецов и се надеваме во иднина ќе бидеме дури и почести. Овој пат имаме интересна тема од:

- Миладин Паповиќ кој вели: „Јас ке зборнам основни работи за Docker swarm на AWS, а после тоа ќе се обидам да демонстрирам bootstrap на Kubernetes, па кластер исто на AWS. За себе: работам 3 години во inplayer.com како систем инженер / devops. Пред тоа 9 години во он.нет како сисадмин.“
- и кратка, 15 мин. презентација на Златко Трајчески за Gnuplot


Се гледаме:
  - во четврток, 27 октомври 2016, во 19ч.
  - во Хаклаб КИКА (http://b10g.spodeli.org/p/blog-page.html).

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.