Градба на морзеов примо-предавател - Pixie2 во Недела (13.12.2015) од 13:00

Во Недела од 13:00 ќе пробаме да залемиме еден морзеов примо-предавател во кит форма од ebay (барај: pixie2 kit). Овој поточно работи на 40m аматерскиот опсег (7MHz).

Како би требало да изгледа завршен :


Ќе ги измериме неговите карактеристики (ако успешно го составиме) и ќе пробаме да воспоставиме контакт со вонземјани.

Се гледаме во Недела!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.