Statistics and Statistical Programming // 19:00 // Thursday

Ана, фалиш.
Оваа цела седмица на гости во КИКА го имаме Том Левин. Том е од САД, последните година и кусур шета низ светот, програмира, се занимава со визуелизација на податоци и штосвене.

Овој четврток, денес, за некој саат, во 19 часот, во седум саат - ќе одржи workshop за програмскиот јазик (и околина) R.

RRRRRRRRrrrrrrrrrrrrrРр.

Или, со други зборови, во R најчесто програмираат луѓе кои се занимаваат со статистика. Шансите се дека вечерва треба да дојдете и да чуете што има Том да каже за овој (не)обичен јазик. Можеби ќе ја натераме и Ана да дојде и да донесе мед, па ќе имаме мед и Ана.

Медиана. Get it?

Океј.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.