Ruby Средба 31.07.2014 (Хаклаб КИКА, 19 час)

Хеј хеј,

Нова Ruby средба овој Четврток (31.07.2014) во Хаклаб КИКА од 19 часот.

Иле Ефтимов ќе презентира за TDD, како да тестирате Ruby и Rails апликации, best practices и дискусија околу тестирање на продукциски код.

Далибор Насевиќ ќе презентира DIY tracing алатката со Vim интеграција. Прво мало инфо за Ruby TracePoint, а потоа и интеграцијата со Vim и малце Vimscript.

Се гледаме во Четврток!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.