ГНУ/Линукс и Медицинска Прва Помош / 28-ми јули

Прасе заболено од порцеланска болест
Ако си имал проблем со линуксот веќе знаеш - понеделник е денот во Хаклаб кога поправаме линукси. Така примарната „прва помош“ ќе биде таа.

Додатно, ќе ја искористиме приликата да ги продискутираме измените на законот за придонеси, конкретно темата „дали треба да плаќам придонеси, до сеа супер ми беше, си фриленсав и ќешче џаап, шо ќе ми е.“

Исто, може да го допишеме водичот за фриленсери и плаќање давачки.

Ако си фриленсер и те засега темата, дојди вечер од 19:00ч. И ДОНЕСИ ПИВО!*

* пивото е данокот на хаклабот

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.