Како дојде до Lisp, Lambda Calculus и C / четврток, 17-ти јули


Вечер од 7 ќе чепкаме малку низ историјата на пресметувањето и компјутерите. Ќе пробаме да откриеме како дошло до создавањето на конструктите во програмските јазици, како "if", кои денеска ги земаме здраво за готово. А и генерално, кои се јазиците што се појавиле меѓу 50-тата и 60-тата година од претходниот век.

Ако ти звучи интересно дојди. Вечер од 19ч.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.