Мобилни апликации за приватност - 26.јуни.2014 четврток 19:00

Кои апликации треба да се користат за приватна комуникација преку мобилен?

End-to-end encryption? ChatSecure или TextSecure

VPN?

Tor?

Некои луѓе како мене не знаат што да инсталираат.

Некои апликации за инстант пораки имаат централизиран сервис за менаџирање на корисниците што ја доведува приватноста во прашање. Некои имаат федерација.

Инсталирање преку Google Play овозможува трета страна да генерира социјална графа на корисници на вакви апликации.

Дали е off-the-record + jabber добра опција? Како да се интегрира работен тек кој вклучува таква мобилна апликација со десктоп или решенија во прелистувач?

Ќе разгледуваме најдобри опции во четврток во 19:00 часот.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.