Сподели Кино - United States of Secrets 27.05.14 20:00ч

Денес во рамките на Сподели Кино, ќе гледаме филмот United States of Secrets.Преку овој документарец, Frontline ни ја открива драматичната инсајдерска сторија на тоа како владата на САД успеала да ги мониторира и собере комуникациите на милиони луѓе низ светот, како и до кој степен отишла, обидувајќи се да ја прикрие од јавноста оваа масивна програма за следење. Овој серијал се обидува да го објасни контекстот на Сноуден аферата - како и што значи тоа за сите нас.

Се гледаме во Хаклаб КИКА денес, 27.05.14 од 20:00 часот!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.