Програмски јазици - Четврток 22.05

Денес со почеток во 19 часот во хаклаб КИКА, програмски јазици.

Ќе го разгледаме и ќе си поиграме со PureScript.
PureScript е  интересен pure functional јазик кој се компајлира во javascript.


Се гледаме!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.