Сподели Знаење за Securty / Сабота / 18-ти Јан.

Ако те интересира web security, дојди во сабота во Хаклаб, ќе дискутираме за секакви видови на напади. Последнава седмица тестиравме sniffing на HTTP request-и, зборувавме за APR spoofing, баравме CSRF ранливости во познатите македонски сајтови. Утре можеме да резимираме.

Освен ова, сигурно ќе дискутираме и за новиот обид за цензурирање на македонскиот интернет.

Сабота е, дој, што ќе праиш. Од 15ч. во Хаклаб.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.