ГЛУПП + FreeBSD инсталациска журка (Понеделник 20.01 од 19 часот)

Редовно во понеделник Гну/Линукс+Убунту прва помош од 19 часот. Ако имаш проблеми со некој слободен софтвер што работи на твојот компјутер дојди заедно ќе го решиме.


Дополнително бидејќи денеска треба да излезе FreeBSD 10 ќе направиме и инсталациска журка. Во најмала рака на еден од компјутерите во Хаклаб  ќе инсталираме и во следните четири понеделници ќе пробаме да ја реплицираме функционалноста што во моментов ја има Brok (router, fw, ipv6, dhcp, web/file server, caching proxy, pxe...)

Не заборавај да дојдеш.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.