Вовед во статистика со R во 19ч. понеделник 11.11.13

Покрај стандардната Гну/Линукс прва помош, неколкумина во хаклаб ќе почнат со следење на курс за вовед во статистика кој моментално се одвива на Курсера.

За почеток ќе се обидеме да надокнадиме тоа што сме пропуштиле од курсот. Меѓу другото, ќе го претставам и Rstudio како околина за работа со R и статистика.

Се гледаме.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.