Сподели Кино: The Monkey in the Machine and the Machine in the Monkey (3/3) - BBC All Watched Over By Machines Of Loving Grace

Денес го заокружуваме документарецот на BBC All Watched Over By Machines Of Loving Grace со неговата последната епизода The Monkey in the Machine and the Machine in the Monkey.


Епизодата ги опфаќа генетските истражувања за улогата која ја играат гените во човечкото однесување, за кое познати научници сметаат дека е "прекодирано". Паралелно зборува за  материјалите од кои се изработени компјутерите и електронските уреди, изобилството и искористувањето на рударски ресурси во Конго, што во последните две децении резултира со деспотски режим и геноцид.


Се гледаме вечер во КИКА во 20 часот!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.