Сподели Кино: The internet must go & Noah - вторник 24.09.2013

Овој вторник продолжуваме со Сподели Кино во хаклабот Кика.

На репертоар имаме два кратки филмови: The internet must go (2013) и Noah (2013).

Приказната за The internet must go се случува во 2012 година, кога пазарниот истражувач John Wooley бил ангажиран од страна на големите интернет провајдери за да дознае како да ја продаде нивната визија за "побрз" и "почист" интернет. Шест месеци подоцна, тој го завршува извештајот - и го споделува со светот.

Во приказна која целосно се одвива на компјутерскиот екран на еден тинејџер, 'Noah' го следи истоимениот протагонист и неговата врска, во ова фасцинантно истражување на однесувањето (и романсата) во дигиталната ера.

Дојдете. Имаме наполитанки! (барем така најавува Ива). Почеток 7:30

4 comments:

 1. Сепак го најдовме „Ноа“?

  ReplyDelete
 2. kako se vikase drugiot film?

  ReplyDelete
 3. Free the Network Hackers Take Back the Web
  http://www.youtube.com/watch?v=Fx93WJPCCGs

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.