Анализа и синтеза на сигнали во домаќинство - Сподели Знаење 29.06.2013

Сабота 29.06.2013 од ~14 часот во Хаклаб на Сподели знаење ќе продолжиме да работиме електроника со софтверски дефинирано радио, најверојатно нешто од ова:
  • Анализа на 433Mhz сигнал;
  • Синтеза на 433Mhz сигнал за контрола на паметен штекер;
  • Анализа на инфрацрвен сигнал од далечински управувач за клима;
  • Синтеза на инфрацрвен сигнал за интернет контрола на клима уред;
  • Следење на авиони со ADS-B...
Повеќе белешки на https://etherpad.mozilla.org/ep/pad/view/ro.aYDOC578AoA/latest

Не заборавај да дојдеш.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.