Ludum dare 26 (Петок 26 Април - Недела 28 Април)

Ludum Dare е настан за забрзано развивање на игри. Учесниците развиваат игра од нула во еден викенд, базирана на тема предложена и избрана од заедницата. Првиот Ludum Dare е одржан во април 2012 и од тогаш па навака се одржани повеќе од 22 редовни настани, натпревари за вежбање и колективно се креираат илијадници игри во само еден викенд.

Овој настан привлекува многу програмери од индустријата за развој на игри. Студенти, хобисти и професионалци од видни студија, како и многу независни програмери.

За многу луѓе е тешко да се најде или направи време за изработка на игра или прототип. Ова е вашиот изговор.

Петок 26 Април, 21:00 до недела 28 Април, 22:00 во Хаклаб КИКА.

Фејсбук настан: https://www.facebook.com/events/533784096672425.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.