Сподели знаење 16.03.2012

Саботно сподели знаење во хаклабот КИКА.

Ќе научиме како се поднесува bug report на bugzilla.kernel.org за
специфичен проблем поврзан со хардвер на Thinkpad. Кои се податоци ни
се потребни, како треба да изгледа еден добро поднесен bug извештај за
да можат луѓето кои што работат на решавање на проблемот да го
лоцираат побрзо и се надеваме да ни помогнат да го отстраниме. :)

Ако се соберат доволно луѓе ќе видиме и до колку децибели правиме
галама во хаклабот и на што е еднаква таа галама.

Стандардно, кафето и чајот се free for all, можете да донесете сок и
нешто благо.

Почнуваме од 14.30ч.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.