Вештачка интелигенција / IRC бот во Node.js / Angular.js

Темиве од насловов? Сите ќе бидат презентирани вечер во Хаклаб.

Ѓорѓи Ќосев, во заедницата попознат како spion, ќе збори за triplie, IRC ботот што оригинално го имаше искуцано во C++ а сега го прекуца во Node.js. И го подобри и смешен е! Ако му го спомнете никот на #lugola ќе ви одговори. Ова ќе биде ептен интересно - дојдете!

Игор Стаматовски - Стама, подеднакво ценет член на споменатата заедница, ќе ни презентира за Angular.js, популарен JavaScript MVC framework. Ќе го изработуваме туторијалот што го има на официјалната страна.

За PHP никој нема да презентира.

Значи вечер, 28-ми февруари, во 19 часот sharp. Се гледаме!

1 comment:

  1. Hi, Great.. Tutorial is just awesome..It is really helpful for a newbie like me.. I am a regular follower of your blog. Really very informative post you shared here. Kindly keep blogging. If anyone wants to become a Front end developer learn from Javascript Training in Chennai . or learn thru Javascript Training in Chennai. Nowadays JavaScript has tons of job opportunities on various vertical industry. JavaScript Training in Chennai

    ReplyDelete