Сподели Знаење "Body Hacking" (Сабота 10/11/2012)

Меѓучерепно еднонасочно-струјно поттикнување (tDCS), или на нашки- струја чоек (ногу паметен) е метод кој се користи за да се зголеми ефикасноста на човекот додека изведува когнитивни задачи, при поставување на електроди на слепочниците низ кои протекува струја.
За да не должам многу, утре во рамките на настанот „Сподели Знаење“ ќе се обидам да склопам „направи сам“ tDCS уредче, за потоа да го испробам на себе. Иако не е сосема потврден овој метод, лична желба ми е да го испробам во рамките на тема "body hacking".
Доколку сте заинтересирани за тоа, како се склопува и кои се дејствијата, можете да наминете утре од 2 часот попладне.

6 comments:

 1. Sto se sluci? Dali go dokumentiravte nastanot, za da vidime i nie sto ne ucestvuvame sto se slucilo?
  Smth related: http://www.technologyreview.com/news/507121/a-carbon-microthread-that-makes-contact-with-the-mind/

  ReplyDelete
 2. nekoj: Треба Никола да каже за сигурно, ама последно што знам е дека му фалеше една компонента за да го заврши прототипот. Сѐ уште нема ништо документирано, веројатно кога ќе го заврши ќе напише еден пост.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 5. For some physical conditions that influence the body, a blend of exercise and trained eating routine admission give numerous benefits.clenbutrol

  ReplyDelete
 6. Moreover, have a consistent exercise. 25 minutes consistently can help support our body. We can do this no less than 5 times each week. Not just that, we have a tendency to be more fiery and it will prop us up past our commonplace exercises.wartrol

  ReplyDelete