Програмски јазици - Vim како IDE 18.10.2012

Во исто време, 19:00 часот, на исто место, хаклаб Кика.
Избери си програмски јазик, избери нешто интересно за куцкање, дојдете и споделете. Можеби имате интересна конфигурација на вашата развојна околина (IDE), сте нашле некоја интересна библиотека, работите некој интересен проект, сте заглавиле негде при развој на некоја апликација... Дојдете и споделете ги со нас вашите проблеми со програмирање, добри програмерски навики интересни околини за развој...

Јас веќе подолго време се канам да ја потсредам мојата Vim инсталација за да го користам како IDE. Многу од посетителите во хаклабот користат Vim, па би сакал да си направм муабет кои додатоци ги користат и да поднаучам некои финти :)

 Еве едно видео и неколку врски кои ќе ве заинтересираат:


Повелете на дружба :)


1 comment:

  1. Abe lugje dajte za vakvi eventi (a i za site drugi) najavete malce porano. Na primer neka ima mesecen, ili ako ne, nedelen kalendar sto ke ima vo ponedelnik, cetvrtok i sabota. Ili najavete vo mailing lista den-dva prethodno.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.