Презентација на еден пример на здружно некомерцијално земјоделие во Германија 6 јуни 2012 од 19 часот во КИКА

Овој Јуни ќе имаме гостинка од Берлин.

Андреа е човек со широки погледи на светот, типично за повеќето жители на Берлин. Она по кое таа е интересна за нас е нејзиното долгогодишно искуство од алтернативните начини на организирање на животот.

Годинава Анд...реа е учесник во голем некомерцијален агрикултурен проект на парцела во близина на Берлин и би сакала да направи презентација на истиот со сите негови аспекти. Иако одгледуваат само една култура (компири) и користат механизација, - нешта што се косат со начелата на пермакултурата, сепак има и многу сличности. Од неа може да научиме за организирањето на групата луѓе кои работат на парцелата, како стигнале до старите сорти компир кои ги одгледуваат, како се бранат од натрапници без хемикалии, детали за животот во комуна...

И нешто повеќе за причината за настанокот на овој некомерцијален проект, од кој се очекува да проилезат 15 тони компири, кои ќе бидат поделени на јавните кујни и други алтернативни проекти и иницијативи. Добредојдени сте на нејзиното излагање и слободни сте да ја прашате за се што ве интересира.

Споделете го настанов со секој за кој мислите дека би бил заинтересиран да присуствува.

За полесно снаоѓање до просториите на Хакер клубот КИКА, еве мапа http://maps.google.com/maps?um=1&hl=en&q=%D1%85%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B1&bav=on.2%2Cor.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.%2Ccf.osb&biw=1280&bih=933&ie=UTF-8&ei=-j-6T6vlHIzQsgbm5Kn3Bw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=3&ved=0CBIQ_AUoAg

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.