Неговата девојка Петко 20 часот 9.5.2012 во Кинотека

Денес со проекцијата на „Неговата девојка Петко“ завршува ревијата филмови посветени на слободната култура во Кинотека на Македонија.

Ревијата се одвиваше изминативе 5 дена, а по повод 10 години од основањето на Слободен софтвер Македонија.


Неговата девојка Петко е филм од 1940 година кој е во јавниот домејн поради тоа што авторските права не се обновени.

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.