Сита пее блуз 20 часот 6.5.2012 во Кинотека на РМ

Вечерва од 20 часот во Кинотека на РМ продолжува ревијата на слободни филмови што Слободен софтвер Македонија ја организира по повод 10 години од основањето.

На програмата денес е анимираниот филм „Сита пее блуз“.Филмот е отворен придонес кон слободната култура. Со зборовите на авторката Нина Пејли:

I hereby give Sita Sings the Blues to you. Like all culture, it belongs to you already, but I am making it explicit with a Creative Commons Attribution-Share Alike License. Please distribute, copy, share, archive, and show Sita Sings the Blues. From the shared culture it came, and back into the shared culture it goes.

Влезот на проекциите е слободен.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.