Програмски вечери - 02.02.2012

Оваа недела во терминот за програмски јазици, почнуваме една нова серија на средби посветени на Qt C++ Framework од Trolltec (Nokia). Qt е повеќе платформски C++ GUI framework. Многу е интерсен затоа што е многу убаво документиран, лесен за учење, релативно лесно портабилен на нови платформи, работи како на десктопи (GNU/Linux, MacOS X, m$ windows) и на мобилни телефони (Symbian, Android, MeeGo). Своите познавања за Qt, QML, Qt Quick ќе ни ги сподели Тони Јованоски кој е Qt Ambassador. Средбата почнува стандардно во 19:00 часот.

1 comment:

  1. Trolltech се пишит. И зошто minimoog77 го избра баш 02.02 јас стварно не разбирам :))

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.