Ажурурано: GNU/Linux и Убунту Прва Помош во понеделник, 30.01.2012

Како и секој друг понеделник, така и овој, ќе се наоружаме со наполитанки и различни софтверски алатки кои се слободен софтвер и ве очекуваме да дојдете да се дружиме и да ви помогнеме да ги решите вашите проблеми со GNU/Linux, Ubuntu, Android... Тоа е стандардната редовна активност, гарант ќе излезе и нешто друго интересно. Затоа, спакувајте си ги лаптопите и се гледаме на дружба утре во Хаклаб 2.0 :) За малку ќе заборавев имаме нов ентериер во хаклабот, прекрасни маси и столчиња кои чекаат да бидат сефтосани https://imgur.com/a/gg5Fb

Како поминавме: Имавме гостин од една компанија, со него се правеше муабет за можна соработка и поправивме еден Android HTC Wildfire S на кој неможеше да се инсталираат нови апликации. Покрај ова се вртеше и редовниот гиковски муабет :)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.