GNU/Linux Убунту Прва Помош (GLUPP), Понеделник, 16.01.2012

Оваа седмица темата на гну/линукс убунту прва помош ќе биде бекап и стратегии за бекап.

Првиот чекор кон инсталација на гну линукс е бекапирање на тековите податоци, втор чекор е инсталација, третиот чекор треба да биде успешна стратегија за бекап.

Колку често правите бекап? Каде и како?

Јавна тајна е дека сите знаеме дека треба да правиме бекап, но кој всушност и навистина го прави:

Првото излагање ќе биде:


  • Правење на бекап со backintime

  • Второто излагање ќе биде стратегии за бекап rsync+ssh и корисна веб апликација базирана на овие технологии.


Дополнително секако дека доколку имате некаков проблем со ГНУ/Линукс на својот компјутер дојдете за да пробаме заеднички да го решиме.

Нормално ако сакате да го su-ате својот андроид телефон повелете, или ако има некои проблеми со андроид можеби ќе се обидеме да ги решиме и нив во рамките на ГЛУПП.

Хаклаб 2.0 се наоѓа на следнава локација:
Кликнете тука за поголема мапа.


Поддржано од
Град Скопје

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.