Програмски јазици: Пишување на програми во C за визуелизации за 3D лед коцката, 19.01.2012 почеток 19 часот


По презентациите од минатиот четврток во редовниот термин за Програмски Јазици за дизајнот на 3D коцката (хардверското решение) овој пат, ќе се обидеме да направиме визуелизации за истата (програми напишани во C). Коцката е направена со користење на Arduino Nano и изгледава вака:

Моменталниот софтвер за визуелизациите можете да го најдете на Github, можете да го клонирате или форкате.

Дојдете, напишете ја визуелизацијата и покажете ја во живо!

Во секој случај за најинвентивната визуелизација следува награда.

Стандардни дискусии за програмерски загатки и оптимизациии, како и flame wars помеѓу python/ruby/php/java/.net/ perl?! (немаме ниту еден perl-аш).

Се гледаме утре во 19 часот во хаклабот Кика  на следнава локација:

Кликнете тука за поголема мапа.


Поддржано од
Град Скопје

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.