Сподели знаење за сабота 21.01.2012 почеток од 12 па натаму


Сподели Знаење Сабота (20.01.2012) од 12 часот

Altin making it up :)Оваа сабота се се врти околу планирање. Во план ни е исполнето Сподели знаење, и еден обид времето  да го распределиме на следниов начин, со различни теми, па ќе можете да си го планирате времето и да дојдете на настанот кој што највеќе ве интересира, ако веќе не можете да присувствувате на целодневниот настан:Од 12 до 14 часот:

Редовно одржување и затоплување на просториите, дискусии и преглед на изминатите настани од претходната недела, со чашка топло филтер кафе во пријатна атмосфера ви нудиме:

  • дискусија за имплементирање на rfid читачи и нивна примена во хаклабот 
  • mega upload vs. anonymous vs. us.gov
  • како да дојдеме до Club mate : имаме понуда, ни треба логистичка компанија, увозник и како да ја решиме дистрибуцијата во самиот хаклаб

Од 14 до 16 часот
  • Презентација на Views (за Друпал 7) како содржините објавени на вашиот сајт лесно се претвораат во пластелин.  (Игор Стаматовски)
    • [обликување, презентирање, сортирање и ремоделирање на Друпал содржини]  заедно со дискусија и интерактивна сесија
 Од 16 до 18 часот :
Од 18 па натаму:
  • /b слободни активности и работа на индивидуални проекти
Кика 2.0 се наоѓа на следнава локација:


Кликнете тука за поголема мапа.

Поддржано од
Град Скопје


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.