Програмски јазици во Хаклаб денеска (22.12.2011) од 19h до 21h

Вечерва од 19 до 21h редовна вечер за програмски јазици во Хаклаб.

Планот е:
- Бојан ќе направи мини презентација на Сподели Wifi апликацијата за Андроид од кориснички аспект зашто, што се користи.
- Потоа ќе имаме bug-squashing сесија. Ќе поминеме еден цел процес од пријавување на bug, промена на кодот, ажурирање на репозиториумот, компјалирање, правење пакет, инсталација, тестирање, пријава на bug предизвикан од првите промени итн, итн...


Локацијата на Хаклабот
не е променета повеќе од месец дена, немаш изговор да не дојдеш и придонесеш.

2 comments:

  1. Кога не практикувате test-driven-development, вака ќе бркате багови после секоја промена :Р

    ReplyDelete
  2. Дино БојаџиевскиDecember 24, 2011 at 7:48:00 PM GMT+1

    Ова за мене да е со локацијава? :)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.