Дисперзирано сподели знаење оваа сабота

Иако наоѓањате на нов хаклаб оди некако полека (но сепак има надеж), тоа не значи крај за споделувањето знаење. Оваа сабота (05 ноември) од 14:00 до 18:00 ќе го окупираме кафулето Пиколо во Лептокарија.

Од најавени теми има дискусија за престојните активности, новите можности за место за хаклаб и нормалното чепкање низ Linux и слично хакирање.

Колку се сеќавам барем еден Linux ќе треба да се репартиционира, што ќе вклучува и правење rescue CD или USB, или пак бутирање од мрежа… ќе смислиме нешто да не биде досадно :)

Плус, вафли и палачинки се секогаш опција.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.