Македонски gnu/linux огледала

Да резимираме, јавни GNU/Linux огледала географски лоцирани во Македонија.

Веќе некое време има неофицијално Ubuntu огледало на mirror.on.net.mk, a последниве неколку месеци пред сѐ со залагањата на Арангел од 2c.mk и секако ИТ луѓето во Кејблтел и Неотел има јавни огледала и на уште неколку GNU/Linux дистрибуции.

Значи:
mirror.on.net.mk/ubuntuUbuntuсерверот е во ONE
debian.cabletel.com.mkDebianсерверот е во CableTEL
centos.cabletel.com.mkCentosсерверот е во CableTEL
epel.cabletel.com.mkEPELсерверот е во CableTEL
mirror.cabletel.com.mk/fedoraFedoraсерверот е во CableTEL
arch.linux.net.mkArchсерверот е во Neotel


Ако некој знае знае друго јавно огледало на слободен софтвер во Македонија нека пише на IRC.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.