Хаклаб 2.0 официјално отварање

„Скопје го доби првиот хаклаб!“ беше насловот објавен во Нова Македонија и на IT.com.mk некаде пред околу 2 години. Идејата иницирана од членовите на 2с.мк и луѓе од пошироката заедница во Македонија беше да се создаде слободна технолшка зона, отворен простор каде што ќе може да дојде секој и да учествува во разни проекти поврзани со програмирање, мрежи, систем администрација, слободен софтвер и слободна култура и сл.

Од тогаш се случија многу работи, научивме многу, многу нови луѓе и се приклучија на локалната заедница и почнаа да придонесуваат со правење на многу кул ствари и она што можеби е најбитно од се за иднината, најдовме нов и поголем простор со подобри услови каде што ќе можеме да продолжиме да работиме на сето она што го правевме во последните 2 години.

На 24ти ноември во 18:30ч организираме собир (мини-журче) на кој што се поканети сите заинтересирани. Поводот е отворањето на новиот скопски хаклаб. Принципот е „bring and share your own booze“. Ние ќе се погрижиме за греењето и музиката. :)

Локација:

Кликнете тука за поголема мапа

Добра прилика за сите заинтересирани кои што досега не ја посетиле КИКА да видат каде е местото, на кои активности работиме и секако можност да се видиме и да се запознаеме подобро, да се дружиме и да соработуваме во иднина.

Се гледаме во четврток!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.