СподелиЗнаење - 19.11.2011

Прво Сподели знаење во новиот хаклаб (новата локација е на мапата подолу):


Кликнете тука за поголема мапа

Се уште немаме редовна интернет врска, но веројатно ќе донесеме неколку WiMax антени + телефоните со 3G па ќе преживееме 1 ден за сурфање. :)

Update 18.11.11: Од денес имаме и интернет! :)

Ќе правиме file/storage сервер базиран на FreeNAS, Debian KFreeBSD или некоја слободна верзија на Solaris, клучниот збор е ZFS.

Треба да се доуреди просторот, да се постават кабли, мрежа и канали, да се набави нова иверка за масите во просторијата за random хакирање - TODO листата е голема...

Треба да се договориме и околу името и да го дефинираме распоредот, куќните правила и потоа да продолжиме да работиме на редовните активности.

Се на се мислам дека ќе биде доста забавно. Се гледаме во сабота во 13ч!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.