Четврток во хаклаб, програмски јазици

Овојпат главна тема javascript.

Ќе има:

Презентација на инерактивната irclog web апликација која се извршува исклучиво на клиентска страна (во browser), сега направена како CouchApp. Ќе видиме и зашто е кул апликацијата да стои во базата.

Второ, ќе го ѕирнеме проектот hook.io за node.js - значи серверски javascript.

Трето: разно, како и секогаш.

Четврток, 15ти септември, почеток 19:00.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.