СподелиЗнаење - сабота 10.09.2011

Полека, по летото, Скопскиот Хаклаб почнува со редовните активности.

Утре показна вежба: мигрирање на VPS од CentOS (некој глуп) на Debian (stable или testing, ќе видиме) без исклучување и со минимален downtime. Идејата е да се искористи debootstrap и да се инсталира Debian во посебен фолдер, и на крај од кога ќе се среди од chroot да се избрише CentOS-от и да се премести Debian-от во /. Многу работи може да тргнат на лошо, така што ќе биде интересно :).

Почеток, како и секогаш 13:00, место:

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.