Летни вечери на македонскиот јазик во КИКА - 30.06.2011

Овој четврток ќе се одржи првиот состанок на групата што ќе работи на mkwordnet проектот. Идејата е да се направи нешто слично на multiwordnet, ама на македонски јазик. Се надеваме дека во брзо време ќе почнеме со објавување на напредокот на проектот и со прикажување на резултатите.

Состанокот е закажан за во 18:00ч и би требало да трае 2-3 часа, по што, ако се има време и желба ќе се имплементира минимален web-crawler во python со gevent.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.