GNU/Linux прва помош (Хаклаб- 27.06.2011)

И овој понеделник GNU/Linux прва помош во КИКА. Ако имате било какви проблеми со Вашата GNU/Linux дистрибуција дојдете да ги решиме. Ако сакате да инсталирате GNU/Linux на вашиот лаптоп или компјутер во бесплатната понуда нудиме Ubuntu 11.04/10.10/10.04, Arch Linux, Debian 6, Fedora, а може да симнеме и инсталираме што било друго.

Исто така ќе пробаме некои програми паралелно да ги извршиме на повеќе компијутери со Erlang или пак X10 или Java.

Ако ни оди добро можно и да пробаме нешто со Амазон EC3.

1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.