Програмски јазици: Learn Python и Python Challenge

На програмата за овој четврток имаме, прво малку учење Python од книгата Learn Python the Hard Way (т.е. ќе продолжиме од кај што застанавме минатиот пат), па потоа откога ќе научиме нешто ќе се обидеме да решиме некое ниво од Python Challenge или пак Project Euler.

Секој четврток од 19:00 до 21:00, во хаклабот КИКА, најдобрите програмски јазици на светот.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.