Понеделник е ден за УПП во хаклаб

Како секој понеделник така и на 15.11.2010 година УПП во Кика. УПП е Убунту прва помош, и е наменет за решавање на основни проблеми со GNU/Linux. „Не ми работи звукот, немам излез на графичката, неможам да снимам на USB-то, лаптопот не ми се буди од sleep или suspend“ - велат некои од претходните посетители на УПП. Ако ги имате овие проблеми, повелете во КИКА хаклаб. Некои од членовите кои че помагаат на почетниците, ме замолија да пренесам неколку поздрави и честитки. damjan сака да ја поздрави 5-тата управа, neW1 го поздравува Ѕвонко од с. Раштак и сака да трепка и малце да постои.

Се гледаме во КИКА хаклаб од 19 до 21 часот.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.